silo12 1aBilo je to davne 1994. godine ? uvodne su riječi g. Vencela Kraljevića, oca pokojnog Draženka Kraljevića, utemeljitelja udruge ?Rodna gruda? iz Zagreba koja je pokrenula ovu jedinstvenu manifestaciju ?Silo na uskrsni ponediljak? prije punih 18 godina.

v pecat12 1aJoš jedna godina i još jedan Večernjakov pečat. Ovog puta jedanaesti po redu. Projekt, manifestacija, događaj, svečanost, epiteta društveni, kulturni, jedinstveni, ugledni i nezaboravni koji promovira ne samo Večernji list, već i Široki Brijeg, Izbično, Hercegovinu, državu te sve osobe koje svojim radom postižu vrhunske rezultate i doprinose boljem životu svakom našem državljaninu.

Snježne pahuljice, ukrašavanje božićnog bora,  kušanje kuhanog vina uz slasnu domaću mezu, kolo, pjesma, radost i veselje, obilježili su ovogodišnje božićno okupljanje u Izbičnu kojeg su organizirali Mjesna zajednica Izbično i KUD Brda. Ideja da se pred najradosniji kršćanski blagdan, na otvorenom, okupe župljani u zajedničkom druženju i veselju pokazala se potpunosti opravdanom i ima sve preduvjete da preraste u  tradicionalno druženje.

?Što ti možeš učiniti za Božić? organizirala je Inicijativa za Široki Brijeg ujedinivši svoju mladost za pomaganje siromašnim Širokobriježanima. Humanitarna akcija ?Što ti možeš učiniti za Božić? - pjesmom i druženjem za potrebite, uspješno je završena. Dvije večeri na Trgu Gojka Šuška pod postavljenim šatorom i jednu večer u Dogani zbog vremenskih neprilika, pjevale su se božićne pjesme i prodavale pečene kobasice, kuhano vino, sokovi i pivo.

Prostor konobe kod Ikana na Tribošiću je još jednom bilo mjesto okupljanja članova KUD-a Brda i njihovih prijatelja. Ovog puta je to bilo u čast velikom kršćanskom blagdanu Božiću. Blagdanu čija je priča velika i sretna kad su mnoga srca ispunjena nesvakidašnjim osjećajima.