U petak, 05. srpnja u Biogracima je održano Blaćansko silo. HKUD Blaćani već devetu godinu za redom organiziraju ovu međunarodnu smotru folklora na kojoj se nađu društva s naših prostora ali i ona izvan naših granica.

U organizaciji HKUD-a Biloševica na Dužicama je u sklopu ?Brijeških zvona", drugu godinu zaredom održana kulturno-zabavna manifestacija pod nazivom ?Hercegovina u srcu".

Ni kiša ni neobično niske temperatura za ovo godišnje doba nisu uspjeli rashladiti toplu i ugodnu atmosferu koja se ovog vikenda odražavala u druženju članova KUD-a "Brda" i HKD-a "Lisinski" iz Našica. Kako je i najavljivano, gosti iz Našica u Široki Brijeg stigli su u popodnevnim satima u petak, gdje su nakon smještaja u hotelu Royal krenuli u kratak obilazak Širokog Brijega.

Dječja večer folklora odražana je u prošlu nedjelju po drugi put u našoj općini Široki Brijeg a u sklopu "Brijeških zvona" s ciljem da očuvamo našu mladost i izvedemo je na pravi put te damo našim malim čuvarima tradicije morala i volje da nastave svoj životni put. Mjesto radnje je bila dvorana kina Borak u Širokom Brijegu.

Jedno od najstarijih kulturnih društava u Hrvatskoj, Hrvatsko kulturno društvo "Lisinski" iz Našica, ovog vikenda gostuje u trodnevnom posjetu Općini Široki Brijeg, a službeni domaćin Društvu iz Našica je naš KUD "Brda". U sklopu posjete Hercegovini HKD "Lisinski", u subotu 25. svibnja, u kinu Borak, priređuje besplatan koncert mješovitog pjevačkog zbora i tamburaškog sastava.