Sinoć je u susjednom selu Crnač bio organiziran maskenbal za malu djecu, najmlađe članove folklornih društava. Organizatori su bili članovi HKUD-a "Crnač" koji su pozvali mališane iz naše župe da im se pridruže u njihovoj mjesnoj školi, što su vrlo rado i učinili.

Zabava je bila impresivna a komentar Marije Šantić, voditeljice iz Crnča, koji slijedi, najbolje će dočarati jučerašnji događaj u njihovoj mjesnoj zajednici:

"Maskare nas vesele i sva djeca u maskare žele. Tu likova bilo je razni, od spidermana snažni, princeza krhkih i gusara drskih. Bilo je tu likova i iz zbilje i iz mašte. Svatko poseban na svoj način. Druženje nam je trajalo oko satak i po, ali je puno brže prošlo to vrijeme. Baš kao što se kaže, sve što je lijepo, kratko traje. Možda kratko i traje ali u sjećanju dugo ostaje.
Na našem maskenbalu su nam se pridružili i roditelji, za koje smo također pripremili prigodu za druženje odraslih. Na ovogodišnjoj zabavi su nam došli i prijatelji iz susjednog sela Izbicna, mališani HKUD-a "Brda", tako su nam radost i zadovoljstvo bili još veći. Po izrazima lica i velikih i malih, reklo bi se da su svi bili sretni i zadovoljni. Nadamo se da ćemo i dogodine, i svake naredne koliko nas Bog podrži, nastaviti s veselom i razigranom djecicom, organizirati balove, upss, maskenbalove."