Spektakl. Samo ovom riječju moguće je opisati manifestaciju u Mostaru. Pečat je postao poznat po izuzetnom glazbenom programu pa se doista teško sjetiti neke glazbene zvijezde iz regije koja nije nastupila na ovoj manifestaciji i doprinijela jačanju imidža Pečata.

Razlike ni ove godine nije bilo. Još jednom, Večernjakov pečat okupio je glazbeni vrh koji je oduševio brojne goste u Kosači, kao i milijunsko gledateljstvo i slušateljstvo. Manifestaciju je otvorio Akademski zbor Pro musica iz Mostara pod ravnanjem don Dragana Filipovića i Dubrovački simfonijski orkestar izvedbom Toto Africa - Ero s onog svijeta pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog.

Zabljesnula Ana Rucner

?Zapjevajte s našim izvođačima koji nam večeras pjevaju na ovoj pozornici?, pozvao je sve nazočne uz smiješak voditelj manifestacije Duško Ćurlić. Pjesmom koja je uslijedila, poznatoj iz serije ?Larin izbor?, naziva ?Samo ljubav ostaje? peteročlana klapa je sve prisutne u dvorani natjerala da se pokrenu u skladu s dobro im poznatim ritmom. U svečanoj haljini, uvijek posebna, naša gošća Ana Rucner je zabljesnula na pozornici te izvela jednu klasičnu skladbu, jer ni ove godine na taj klasični dio manifestacije nismo zaboravili.

Zajedno s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom odsvirala je Beethovenovu Odu radosti. Dvorana je bila prepuna, do posljednjeg mjesta, balkoni su bili prepuni, ali nismo zaboravili na gledatelje koji su zahvaljujući prijenosima uživo, pratili događaj. Nadamo se da je jednako uzbudljiva i emotivna njima kao i posjetiteljima bila izvedba ?Prljavaca? jer su dali poseban štih Pečatu izvedbom pjesme ?Mojoj majci?.

Rozga pjevala "Ili ona ili ja?

Glazbeni predah je priredila i glazbena ikona koja, kako je kazala voditeljica Maja Miralem, oduševljava glasom i odrasle i djecu. Pjesmu ?Ili ona ili ja? zapjevala je jedna od najpoznatijih hrvatskih pjevačica Jelena Rozga, koja je prije manifestacije kazala kako joj je velika čast što je ove godine pozvana na Pečat jer je to vrhunska manifestacija. ?Dream a dream?, baladu od koje su se mnogi naježili, izvela je Anđela Ljubić. Balans smo se i ove godine trudili napraviti te smo kombinirali klasičnu i zabavnu glazbu i po onome što smo sinoć vidjeli, ugodili smo mnogima.

Ivan Mikulić je izveo pjesmu ?Jalta, jalta? te su mnogi uglas zapjevali, kao i uz duet koji je iznenadio sve prisutne. ?Sviće zora? zapjevali su zajednički Halid Bešlić i Enis Bešlagić s klapom ?Sv. Nikola? iz Metkovića. Vrijedni 12. Pečat i glazbene poslastice koje smo priredili pratili su mnogi poznati gosti iz kulturnog, političkog, sportskog svijeta, a gromoglasnim pljeskom su pokazali da smo se i ove godine dokazali. (Vecernji list)

Dodati ćemo da su naši članovi KUD-a bili pozvani na ovaj veličanstveni događaj, te su, naravno, i sudjelovali.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Jozi Pavkoviću, glavnom uredniku Večernjeg lista, za lijepe trenutke provedene sinoć u Mostaru.

U Kosaču je ušlo više od 1000 gostiju

 

Poznate i ugledne osobe su također bile među njima

 

Jozo je svakog dočekao i svima zaželio dobrodošlicu

 

Mažoretkinje iz Širokog Brijega su niz godina dio Pečata

 

 

Na početku je Akademski zbor Pro musica iz Mostara iscenirao kapi kiše, šum vode i grmljavinu. Fascinantno!

 

Klapa Krš je izvela pjesmu ?Samo ljubav ostaje?

 

Enis Bešlagić je također dobio jednu od nagrada

 

Ana Rucner je imala fantastičan i zapažen nastup

 

 

Jelena Rozga danas je s razlogom kraljica estrade

 

Ivo Josipović predaje biskupu Franji Komarici nagradu za međureligijski odnos

 

Anđela Ljubić je svojim vokalom ugodno iznenadila sve prisutne

 

Halid i Enis u duetu s pjesmom ?Sviće zora?

 

 

Prljavo kazalište je izazvalo emocije pjesmom ?Ruža Hrvatska?

 

Dervo Sejdić i Jakob Finci su odnijeli Večernjakov pečat za 2013. godinu

 

Svi dobitnici na pozornici prekrasne dvorane

 

Kratko druženje naših članova sa ?Šemsom?

 

I Halid je bio raspoložen za fotografiranje

Nakon zahvale, od Joze smo također dobili komentar:

"Dragi folkloraši,
hvala vam što ste svojim dolaskom uveličali Večernjakov pečat.
U dvorani u kojoj je bilo više od tisuću, meni dragih
gostiju, vi ste mi bili najdraži. Pozdrav od vašeg člana.
Jozo"