Svečanim presijecanjem vrpce, Općinski načelnik Miro Kraljević, predstavnik Švedske agencije za međunarodni razvoj (Sida) Mario Vignjević i predstavnica Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Dana Beegun otvorili su Centar za edukaciju.


Centar za edukaciju je dio II. faze GAP projekta (Projekta upravne odgovornosti) u kojem su u opremanju Centra sudjelovali donatori Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), Švedska agencije za koordinaciju međunarodnog razvoja (Sida) i Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske (EKN) u iznosu cca 30.000 KM.
Na samom početku svečanosti otvaranja Centra za edukaciju nazočne je pozdravila voditeljica GAP projekta ispred Općine Široki Brijeg Monika Buhač Glavaš. Općinski načelnik Miro Kraljević, zahvalivši donatorima Američkoj agenciji za međunarodni razvoj (USAID), Švedskoj agenciji za međunarodni razvoj (Sida) i Veleposlanstvu Kraljevine Nizozemske (EKN), izrazio je zadovoljstvo s još jednim GAP projektom koji će zasigurno pomoći općinskoj upravi da u budućnosti bude još učinkovitija i djelotvornija, a sve to na zadovoljstvo svojih korisnika usluga.
Nazočnima se prigodnim riječima obratila i predstavnica Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Dana Beegun zahvalivši Općini Široki Brijeg na suradnji istaknula je da je Centar za edukaciju ?Simboličan prikaz onoga što je općina uradila za svoje građane.
Premijerni nastup na svečanom otvaranju Centra za edukaciju s nekoliko glazbenih brojeva imala je ženska vokalna skupina ?Tibia".Otvaranjem Centra za edukaciju omogućit će se općinskim djelatnicima, ali i građanima dodatna edukacija (informatička i strani jezici) i osposobljavanje kroz razne vidove obuka.

www.sirokibrijeg.ba
Foto: Vjeko Pavković