Na Dužicama 02.06.2012 u sportskom centru OŠ Dužice održana je kulturno-zabavna manifestacija pod nazivom ?Hercegovina u srcu?, u organizaciji HKUD-a Biloševica. Početak manifestacije otvorio je predsjednik HKUD-a Biloševica Mariofil Čolak, nakon toga prisutnim gostima se obratio i načelnik općine Široki Brijeg Miro Kraljević

Program je predvodila gđa Vesna Spajić.

U službenom djelu manifestacije nastupili su: KUD Čepinski maratinci ? Slavonija, HKUD Napredak Busovača, HKUD Biloševica, HKUD Mokro, klapa Kruševo, HKUD Blaćani, HKUD Dubrave Aldinići, diplar Antas Mucić, te guslar Vlado Mikulić ? Ćipukić.

Na kraju sužbenog djela podjeljene su zahvalnice onima koji su na bilo koji način pomogli u radu HKUD-a Biloševica.

Velik broj uzvanika, iz Rasna i Dužica, ali iz drugih mjesta prisustvovalo je na ovoj kuturno-zabavnoj manifestaciji, u kojoj su uživali u pjesmi i plesu, ali uz sve navedeno organizatori su pripremili roštilj i točeno pivo, tako da se druženje nastavilo do dugo u noć. U zabavnom djelu programa nastupili su Mario Brkić, tamburaški sastav Žitna polja i Zdena Damjanović.

Zanimljiv je podatak da su domaćice za uzvanike pripremile i zavile 815 japraka i napunile 220 dolmi za što je potrošeno, između ostalog, 55 kg mljevenog mesa. S ostalim slanim i slatkim poslasticama, Rašnjani i Dužičani su se uistinu potrudili i na najbolji mogući način dočekali svoje goste.

Vjeko Pavković