U subotu 23.srpnja 2016.g u 16 h, članovi HKUD-a "BRDA IZBIČNO" posjetili su Muć, mjesto u Dalmatinskoj Zagori kako bi sudjelovali na 15. međunarodnoj smotri folklora "Stara je škrinja otvorena". Nakon trosatne vožnje članovi HKUD-a su se u prostorijama škole spremili za nastup.

Dva člana našeg društva su pozdravili gradonačelnika te primili zahvalnicu za sudjelovanje na manifestaciji. Manifestacija je započela mimohodom u 20h te kratkim predstavljanjem svih društava. Nakon predstavljanja uslijedilo je zajedničko fotografiranje sudionika.
Večer je otvorena pozdravom domaćina, Predstavnika županije i Izaslanika predsjednika Sabora. Nakon prigodnih pozdrava uslijedili su nastupi. Prvi su nastupili organizatori, članovi KUD-a "BRANIMIR 888" koji su predstavili rapsodiju derneka cetinske krajine. Osim organizatora svoje plesove i običaje predstavila su sljedeća društva: "NADIKO FOLK DANC GROUP" - Mađarska , "FA VRTEK I FA ISCHIAS" - Češka, HKUD "BRDA-IZBIČNO", "FOLKLORNI ANSAMBL BRODA" - Slavonski Brod, "DUBROVAČKI PRIMORSKI SVATOVI", "BITULA and ALDA LITHUANIA" - Litva, KUD "NAUM NAUMOVSKI-BORCE" - Kreševo,Makedonija.

Članovi HKUD-a "BRDA-IZBIČNO" su svojim nastupom predstavili pjesme i plesove Zapadne Hercegovine. Nakon nastupa domaćini su sve izvođače počastili večerom koja je popraćena raznim pjesmama te gangom i bećarcima. Za odličnu zabavu na lokalnom igralištu pobrinuli su se članovi tamburaškog sastava "SATIR".
Uz pokoju oproštajnu pjesmu članovi HKUD-a BRDA oprostili su se od domaćina i ostalih društava i krenuli prema svojim domovima. Kao što to obično biva, vesela atmosfera se nastavila i u autobusu.  Nekoliko fotografija pogledajte u nastavku.

Katarina Crnjac

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji (link).