U srijedu večer, 2. prosinca, u prepunoj dvorani Pecara u Širokom Brijegu održano je najavljeno javno snimanje glazbeno-scenskog spektakla Hrvatske radio-televizije ?Lijepom našom ? Mostovi kultura?.


Kako je na početku uvodnog dijela snimanja spomenuo njen autor, Branko Uvodić, Široki Brijeg je jedino mjesto gdje se ovaj serijal snimao po treći put. Prepuna dvorana na Pecari je potvrdila razlog još jedne posjete Širokom Brijegu što je sinoć malo koga ostavilo ravnodušnim.

Prvo snimanje iz 1997. godine, ispred crkve na Brijegu, bilo je ujedno i prvo snimanje ove emisije izvan Republike Hrvatske. Drugi put emisija ?Lijepom našom? snimana je 2004. godine na stadionu Pecara, te po treći put ove godine u dvorani na Pecari.

Nastup među odabranim kulturno-umjetničkim društvima za ovogodišnje snimanje ovog poznatog serijala uspješno su odradili i članovi našeg KUD-a BRDA. Predstavili su se izvedbom koreografije narodnog plesa "Hercegovine" te ženskom gangom, a za što su bili nagrađeni dugotrajnim i burnim pljeskom.

U višesatnom programu uz ostala širokobriješka kulturno-umjetnička društava nastupile su i vokalne skupine, klape, tamburaški sastavi te poznati glazbenici. Uz Jolu, Alena Nižetića, Hanku Paldum, Zorana Begića, Hrvatska kulturno-umjetnička društva ?Hercegovac?, ?Mokro?, ?Brda?, ?Blaćani?, ?Vrila?, ?Biloševica? i ?Kočerin? nastupili su još i Etnoglazbena skupina ?Sinovi Hercegovine?, guslar i diplar Jure Miloš, Mate Anić i prijatelji, Tamburaški sastavi ?Širokobriješki dukati?, ?Tamburaši s kamena?, ?Mokarski tamburaši?, ?Geraši? i ?Fijaker?, klape ?Diva? i ?Dobrkovići?, zatim klape Rišpet, ?Drača?, ?Narenta?, ?Trebižat? i ?Signum?, Ansambl ?Bonaca?, Ivo Jurić, Monija Jarak, Mario Zovko, Ivana i Ivica Bago, Veljko Rašić, Zorica Andrijašević ? Donna i Frenky.

Snimljeni materijal biti će se prikazan u dva termina na programu HRT-a, i to 12. i 19. prosinca ove godine.

Dio veličanstvene atmosfere iz dvorane na Pecari donosimo vam u nekoliko narednih fotografija: