Već petnaestu godinu zaredom Izbičko polje mjesto je okupljanja mještana i brojne raseljene rodbine i prijatelja na jednom mjestu, neposredno nakon blagdana Velike Gospe. Kako je manifestacija "Izbičijade" postala nadaleko poznata tako se već godinama na ovom mjestu okupi nekoliko tisuća ljudi sa šireg prostora Hercegovine, dijela Bosne i susjedne Hrvatske.Ove godine, službeni program započeo je u 18 sati, odigravanjem nogometne utakmice između ekipa "sela" i  "grada". Ekipa "sela" slavila je rezultatom 6:5. Nastavak programa uslijedio na središnjoj pozornici gdje je, s početkom u 20 sati, pred brojnom publikom, odigrana predstava "Rodijaci" autora Petra Miloša, u kojoj su nastupili glumci mostarskog HNK Velimir Pšeničnik-Njirić i Miro Barnjak.

Nakon predstave, u ime domaćina, okupljenima se obratio član Organizacijskog odbora Izbičijade Vjekoslav Draškić, a potom i načelnik Općine Miro Kraljević, pokrovitelj ove manifestacije, koji je izrazio posebnu pohvalu u organizaciji, te službeno proglasio ovogodišnju Izbičijadu otvorenom.

U nastavku kulturno-zabavnog programa uslijedio je nastup KUD-ova od kojih su najprije nastupili članovi domaćeg KUD-a "BRDA" izvedbom muške i ženske gange te bećarca, a onda i koreografijom Slavonije,izvedbom poznatih slavonskih narodnih plesova uz pratnju tamburaškog sastava.

U kulturnom programu nastupili su još i članovi HKUD-a ?Turčinovići", HKUD-a ?Vrila" iz župe Mostarski Gradac i KUD-a ?Sveti Ante" iz Cima. Neumorni Ivo Crnjac-Didović, uz pratnju tamburaškog sastava KUD-a "BRDA", mnoge je okupljene "zavrtio" u kolo uz zvuke usne harmonike. U zabavnom dijelu programa uslijedio je nastup sastava ?Treća smjena" s domaćim vokalom Frenkijem Soldom. Ugodna temperatura zraka zadržala je mnoge u mirnoj i veseloj atmosferi do ranih jutarnjih sati.