U organizaciji HKUD-a Turčinovići iz Turčinovića u subotu, 04. kolovoza, se održala prva ?Večer kulturne baštine? u njihovom mjestu. Program je započeo u mjesnoj crkvi svetom misom koju je predvodio fra Dane Karačić i koja je bila prikazana za sve folkloraše i za njihov rad.

Fra Dane je izrazio zadovoljstvo što okom vidi i uhom čuje te se zahvalio folklorašima što svoje aktivnosti prenose i u crkvu te svakom nedjeljom ili bilo kojim drugim blagdanom upotpunjuju slavljenje svete mise ali isto tako ih pozvao, kao i sve ostale, da budu ustrajni u svojim postupcima i naumima.

Nakon kratkog zadržavanja ispred crkve uslijedio je mimohod do obližnje mjesne škole ispred koje su se pred mnoštvom domaćeg stanovništva i njihovim gostima održavali nastupi. Uz društvo domaćina nastupio je i naš HKUD Brda, Blaćani, Jare te Mokro.

Na početku kulturno-zabavnog programa sve nazočne je pozdravio i zaželio im dobrodošlicu i ugodnu zabavu predsjednik HKUD-a Turčinovići g. Zoran Bubalo a igru je otvorio naš općinski načelnik g. Miro Kraljević. Blagoslov na sve prisutne je sazvao fra Dane Karačić.

Po završetku folklornog dijela, prisutne je zabavljao glazbeni sastav HKUD-a Blaćani. Uz igru u kolu, gangu, bećarac i ostale pjesme druženje se nastavilo do kasno u noć.