U sklopu manifestacije Briješka zvona 2011. u Velikoj dvorani Zavoda svete Obitelji na Puringaju u subotu, 8. listopada, održana je ?Večer folklora 2011. Ukupno 11. kulturno-umjetničkih društava iz Bosne i Hercegovine te republike Hrvatske nastupilo je na ovogodišnjoj, tradicionalnoj, 12. Večeri folklora u Širokom Brijegu.

Uz pozdravne riječi općinskog načelnika, gosp. Mire Kraljevića, koji je gostima poželio dobrodošlicu i ugodan boravak u Širokom Brijegu te izrazio zadovoljstvo održavanja ovog jedinstvenog kulturnog događaja u regiji, manifestacija je proglašena otvorenom.


Nakon što je voditelj programa Marinko Karačić na svoj prvi nastup pozvao HKUD Biloševica Rasno - najmlađe kulturno-umjetničko društvo iz naše Općine, uslijedio je nastup jednog od najstarijih kulturno-umjetničkih društava u Hrvatskoj - KUD Sloga Zadubravlje iz Slavonije, osnovanog davne 1936. godine. Inače, članovi KUD-a Zadubravlje i ove godine bili su gosti HKUD-a Brda iz Izbična čiji je ovo drugi posjet Izbičnu nakon nastupa na prošlogodišnjoj Izbičijadi.

Potom su uslijedili nastupi: HKUD-a Crnašnica iz Knešpolja, HKUD-a Mokro, HKD-a Napredak iz Busovače, HKUD-a Kočerin, KUD-a Kamešnica iz Otoka na Cetini.
Osmi po redu nastupili su članovi HKUD-a  Brda iz Izbična u izvedbom ženske gange i bećarca. Nakon toga uslijedilo je predstavljanje muškim bećarcem te kolima zapadne Hercegovine kolanjem, proletom, trusom, tarabanom, trojancem i polutrojancem uz glazbenu pratnju Drageca na diplama. Kao deveti nastupili su članovi HKUD-a Blaćani iz Biograca, potom HKUD Jare,  i na koncu nastup još jednih gostiju iz Slavonije - KUD Slavonija Gornji Andrijevci.

Nakon službenog dijela programa uslijedila je dodjela zahvalnica svim sudionicima ?Večeri folklora 2011."  koje su uručili općinski načelnik Miro Kraljević i Ivo Slišković - šef Odsjeka društvenih djelatnosti općine Široki Brijeg.
Druženje je nastavljeno u hotelu Royal gdje je za sve izvođače priređen prigodni domjenak.

vecer_folklora_d1

vecer_folklora_d3

vecer_folklora_d5

vecer_folklora_d7

vecer_folklora_d9

vecer_folklora_d11

vecer_folklora_d14

vecer_folklora_d15

vecer_folklora_d16

vecer_folklora_d17

vecer_folklora_d21

vecer_folklora_d23

vecer_folklora_d25

vecer_folklora_d27

vecer_folklora_d28

vecer_folklora_d29

vecer_folklora_d31

vecer_folklora_d32

vecer_folklora_d33

vecer_folklora_d35

vecer_folklora_d38

vecer_folklora_d39

vecer_folklora_d41

vecer_folklora_d43

vecer_folklora_d45

vecer_folklora_d46

vecer_folklora_d49

vecer_folklora_d50

vecer_folklora_d53

vecer_folklora_d55

vecer_folklora_d56

vecer_folklora_d63

Otale fotografije pogledajte u našoj foto galeriji

Tihomir Crnjac, Vjeko Pavković