U subotu, 03. rujna 2011. godine u organizaciji KUD-a Stari hrast 2000 iz Novog Travnika održana je međunarodna smotra folklora u sklopu manifestacije Rujanski susreti. Važno je napomenuti da se ova smotra nalazila u kalendaru organizacije UHAKUD-a (Udruge hrvatskih amaterskih kulturnoumjetničkih društava) što je značilo da je postojao stručni žiri koji je pratio nastupe sudionika te im na kraju iznio svoju ocjenu i mišljenje.

Uz društvo domaćina na pozornici Hrvatskog doma u Novom Travniku se našlo još 8 KUD-ova iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine te po jedan predstavnik iz Hrvatske i Njemačke. Naš KUD Brda je uz Mokro i Vrila predstavljao narodne običaje, pjesme i plesove iz širokobriješkog kraja.

Svemu ovome je prethodio svečani mimohod kroz ulice ovog srednjobosanskog grada, točnije od Osnovne škole Novi Travnik, ispred koje su se sudionici i skupljali, do Hrvatskog doma na čijoj se pozornici održali nastupi ispred prepunih tribina zaljubljenika u hrvatsku narodnu baštinu. Uslijedio je bogat domjenak u gradskom hotelu te velika zabava u hotelskom holu i dvorištu do kasnih noćnih sati.

Više fotografija pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.