U sklopu Brijeških zvona 2010., i ove se godine održalo, ?Silo na Uskrsni ponediljak? kod Vrančine na Kočerinu.
Sala je i ovaj, 16. put, ponovno bila pretijesna za sve znatiželjne a ovoga puta proslavi i veselju nazočili su i članovi našeg KUD-a Brda-Izbično.

Jubilarna, 200-ta emisija Turizam plus koja je snimana 19. studenog u hotelu Park u Širokom Brijegu bit će emitirana na programu Federalne televizije u subotu, 28. studenog 2009. u 7:00 sati a svi zainteresirani koji propuste ovaj termin, a love signal RTRS-a, moći će istu pogledati na programu te televizije također u subotu u 13:00 sati.

Kulturno-turističko-gospodarstvena manifestacija "Dani berbe grožđa" koja se održavala u Čitluku od 18. do 20. rujna svečano je zatvorena u nedjelju, 20. rujna. Između 17 KUD-ova iz BiH i susjedne Hrvatske, kulturno-zabavni program uveličao je i KUD Brda iz Izbična, svečanim mimohodom kroz grad Čitluk do središnje pozornice gdje su nastupili s uvježbanom koreografijom Hercegovine.

Nakon nastupa krenulo se u športsku dvoranu gdje su domaćini pripremili večeru za članove KUD-ova i goste.

U sklopu manifestacije Briješka zvona 2009. u petak, 2. listipada u gradskoj športskoj dvorani Pecara održana je Večer folklora 2009. Nakon fotografiranja ispred Crkve na Širokom Brijegu i služenja Svete mise sudionici su se uputili u športsku dvoranu gdje je nastavljen cjelovečernji program.

Na ovogodišnjoj proslavi Dana pobjede u Čavoglavama okupilo se nekoliko desetaka tisuća ljudi.
U bogatom kulturnom i zabavnom programu, koji je trajao gotovo cijeli dan pa sve do ranih jutarnjih sati, nastupili su i članovi KUD-a Brda iz Izbična, koji su od strane organizatora pozvani da uveličaju ovu svečanost.