Sinoć, 19. lipnja 2010., u sklopu ?Brijeških zvona? ove se godine po prvi puta našla i menifestacija ?Večer folklora ? HKUD Sveta Ana? s lokacijom u Ljutom Docu, organizatora, kako stoji i u samom nazivu manifestacije, HKUD-a Sveta Ana i samih mještana a glavni pokrovitelj večeri je bio, vjerni prijatelj svih kulturno umjetničkih društava g. Miro Kraljević. Slobodno se može naglasiti da je naš gradonačelnik zaslužan za više okupljanja ove vrste i da je svojom nazošnošću uvijek bio pri ruci za samu realizaciju.

Grad Slavonski Brod odnosno prostor tvrđave Brod je prošli vikend bio središte događanja vezanih za očuvanje hrvatske folklorne baštine. Grad je po tom pitanju gravitirao kako na području cijele Hrvatske tako i u susjednim državama.
Tom prigodom je privukao razna kulturno umjetnička društva, tamburaške i pjevačke sastave kao i mnoge ljubitelje folklora i narodnih običaja.

U sklopu Brijeških zvona 2010., i ove se godine održalo, ?Silo na Uskrsni ponediljak? kod Vrančine na Kočerinu.
Sala je i ovaj, 16. put, ponovno bila pretijesna za sve znatiželjne a ovoga puta proslavi i veselju nazočili su i članovi našeg KUD-a Brda-Izbično.

Udruga ?Dalmaherc? uz suradnju grada Stona je organizirala projekt ?Most zajedništva - STON 2010? u cilju bolje turističke promocije samoga grada i njegove građevine Stonskih zidina. Zidine su zaista fascinantne, nalaze se iznad samog grada i sa svojih 5,5 kilometara dužine zauzimaju 2. mjesto po veličini u svijetu. Naravno, Kineski zid drži čvrsto prvo mjesto sa svojih 2300 kilometara.

Jubilarna, 200-ta emisija Turizam plus koja je snimana 19. studenog u hotelu Park u Širokom Brijegu bit će emitirana na programu Federalne televizije u subotu, 28. studenog 2009. u 7:00 sati a svi zainteresirani koji propuste ovaj termin, a love signal RTRS-a, moći će istu pogledati na programu te televizije također u subotu u 13:00 sati.