Tri su dana prošla a dojmovi se još uvijek prepričavaju. Složnost župe je još jednom izašla na vidjelo, ovog puta na proslavi 97. godišnjice postojanja naše župe, odnosno proslavi sv. Josipa Radnika, zaštitnika župne crkve u Izbičnu.

Silo na uskrsni ponedjeljak kod Vrančine je ove godine doživjelo svoje, jubilarno, 20. izdanje. Ponovno su se na jednome mjestu okupili najbolji gangači, guslari i diplari s naših područja a pojedina kulturnoumjetnička društva su sa svojim pjevačkim sastavima izvodili razne pjesme i bećarce što su upotpunili program ovog jedinstvenog događaja na Kočerinu.

Proteklog vikenda, u subotu i nedjelju, Ilok je bio odredište još jednog u nizu ovogodišnjih gostovanja našeg KUD-a Brda. Među zidinama stare srednjovjekovne utvrde u Iloku na jednoj od najstarijih manifestacija Slavonije, Baranje i Srijema, koja se održava od 1962. godine, ove godine pjevala se ganga, bećarac te igrala trusa.

kupres13 8

Jučer je u Kupresu obilježena 19. obljetnica slobodnog grada. Naime, vojnom operacijom ?Cincar? od 1-3. studenog 1994., hrvatski su branitelji oslobodili grad i cijelu Kuprešku visoravan od okupacije srpske vojske.

Opušteno ozračje i veseo duh i ove su godine na Izbičko polje privukli nekoliko tisuća okupljenih u sklopu obilježavanja tradicionalne Izbičijade. Već po 16. put "naše malo misto" ugosti brojne raseljene mještane diljem svijeta kao, i brojnu rodbinu i prijatelje željne dobre zabave, ugodnog i veselog druženja na svježem zraku.