Folklor nije samo trusa i taraban, ganga ili bećarac, već je on puno više od toga. Folklor je, zapravo, mjesto gdje se mladi redovno okupljaju na svojim probama i mjesto gdje niču mnogi drugi projekti, pored onih folklorne prirode.

Peto izdanje Međunarodnog Gastronomy Festivala ?BH Dukat - Okusi Hercegovine?, što je upriličeno u hotelu Park u Širokom Brijegu, završeno je svečanom dodjelom diploma, medalja i zahvalnica. Na početku ove svečanosti nazočne je u prepunoj dvorani uime organizacijskog odbora festivala te MCI-ja i hotela Park, suorganizatora ove gastronomske manifestacije, pozdravio Darko Košavić.

Devetnaesti put za redom Izbičko polje bilo je središte okupljanja brojnih mještana te onih raseljenih diljem svijeta s rodbinom i prijateljima. I ovogodišnji program Izbičijade započeo je odigravanjem nogometne utakmice između momčadi domaćina i susjeda iz Dobrkovića u kojoj su gosti slavili rezultatom 4:5.

Guča Gora je još jedna destinacija u velikom opusu nastupa članova našeg domaćeg HKUD-a "Brda". Srednjobosansko staro mjesto kraj Travnika sa crkvom i samostanom starim više od 150 godina, posjetili su u subotu,24. rujna, putujući zajedno s kolegama iz Posušja, članovima HKUD-a "Fra Petar Bakula" koji su također bili pozvani od strane domaćina, IFG "Sloga".

Nakon prošlotjednog nastupa na Međunarodnoj smotri folklora u Muću, ove subote članovi HKUD-a "Brda" svoje su običaje kroz pjesmu i ples predstavili u granicama Bosne i Hercegovine.  U subotu, 30. srpnja 2016. g. u 15:30 h, članovi HKUD-a "Brda" krenuli su u Roško polje, nedaleko od Tomislavgrada,