U subotu, 12.studenog 2016 g. s početkom u 19:30h, u prostoru Svadbenog salona "Bošnjak" održana je druga po redu "Večer folkloraša" koja okuplja folklorna društva Širokog Brijega na ugodno druženje. Ovogodišnju manifestaciju podržalo je preko 230 članova iz 13 društava s područja našeg grada.

Sinoć je u susjednom selu Crnač bio organiziran maskenbal za malu djecu, najmlađe članove folklornih društava. Organizatori su bili članovi HKUD-a "Crnač" koji su pozvali mališane iz naše župe da im se pridruže u njihovoj mjesnoj školi, što su vrlo rado i učinili.

Iz obližnjeg samostana na Humcu stigao je na štakama a onda ih odbacio te u svečanom misnom ruhu, u pratnji provincijala fra Miljenka Šteke i župnika fra Ferde Bobana, krenuo do oltara niz prepunu crkvu sv. Blaža. Iako narušenog zdravlja niti jednog trenutka nije krio zadovoljstvo svim priređenim u Gradnićima.

Vrijeme iščekivanja najradosnijeg kršćanskog blagdana protekle nedjelje, 20. prosinca, obilježeno je kroz još jedno predbožićno druženje ispred osnovne škole u Izbičnu. Druženje koje pod nazivom "U susret Božiću" već petu godinu za redom organiziraju Mjesna zajednica Izbično i HKUD-a "Brda".

Kao zahvalu za nastup HKUD-a Brda u svojim nedavnim svatovima, Vinko Pavković-Ilijin je bio pokrovitelj još jednog druženja folkloraša i prijatelja, ovog puta kod Ikana na Tribošiću. Mnogobrojni pozivi iz Njemačke nisu ništa prepustili slučaju a rezultirali su prekrasnom nedjeljnom večeri uz ugodnu zabavu i zakusku, gangu,pjesmu, bećarac i druženje.